خارمریم-نام علمی : Silybum marianum
خارمریم-نام علمی : Silybum marianum
۱۱ نکته درباره خارمریم
۱- شاید مهمترین استفاده سنتی این گیاه جهت ازدیاد شیر مادران شیرده باشد. همچنین از قدیم در آلمان برای درمان یرقان و مشکلات صفراوی استفاده میشده است.
۲- فرآوردههای این گیاه در اروپا به طور وسیع برای هپاتیت مصرف میشوند. یکی از بهترین گیاهان محافظ کبد خارمریم است. اثرات محافظت کبد شامل خنثی کردن رادیکالهای آزاد و خاصیت ضداکسیدان آن چندین بار از ویتامین E بیشتر است و به این دلیل محافظ خوبی برای کبد است.
۳- خارمریم از ترکیب و تأثیر الکل و سموم کبدی با GSH جلوگیری میکند.
۴- خارمریم از طریق خنثی کردن الکل، گالاگتوزآمین، کربن تتراکلراید، سم آمانتیا و غیره، کبد را محافظت میکند.
۵- به احتمال قوی تحریک تولید سلولهای جدید کبد از طریق ساخت پروتئین در کبد و به وسیله خارمریم است.
۶- خارمریم دارای خاصیت قوی ضدتورم است.
۷- با توجه به اثرات خارمریم، موارد استفاده کلینیکی آن به خوبی در سیروز، هپاتیت مزمن، التهاب مجاری صفراوی و جمع شدن صفرا در کبد به اثبات رسیده است. همچنین اثرات درمانی خارمریم به طریق سلولشناسی، کلینیکی و اطلاعات آزمایشگاهی مورد تأیید قرار گرفته است.
۸- از دیگر آثار خارمریم حل سنگهای صفراوی و کمک به درمان پسوریازیس است. خارمریم در تصحیح اعمال غیرعادی کبد در جهت درمان پسوریازیس مفید میباشد؛ به طوری که از سنتز لوکوتری آنها جلوگیری میکند.
۹- پژوهشهای جدید نشان داده است که خارمریم اثر مخرب مواد شیمیایی روی کلیه را کاهش داده و محافظ خوبی برای کلیههاست.
۱۰- این فرآورده مصرف بسیار زیادی در اروپا دارد. در صورتی که این فرآورده با مقدار بالا و مدت کم مصرف شود، مشکلی پیش نخواهد آمد؛ اما در صورت مصرف طولانی مدت به جهت جلوگیری از التهاب جدار روده، بهتر است به همراه آن از پکتین، پسلیوم (اسفرزه) یا صمغها استفاده شود.
۱۱- ممکن است مصرف این گیاه یا داروهای وابسته باعث بروز تهوع، استفراغ، دردهای شکمی و اسهال شود.