در ماه رمضان مصرف دارو را بدون مشورت با پزشک قطع نکنید
هشدار سازمان غذا و دارو:
در ماه رمضان مصرف دارو را بدون مشورت با پزشک قطع نکنید
به گزارش روابط عمومی سازمان غذا و دارو، دکتر مهرناز خیراندیش، مدیر کل دفتر ارزیابی، کنترل تجویز و مصرف کالاهای سلامت سازمان غذا و دارو گفت: مصرف دارو در ماه مبارک رمضان بدون مشورت با پزشک قطع نشود یا تغییر نکند.
وی افزود: بارداری، شیردهی و ابتلا به برخی بیماریها مانند دیابت، فشارخون، روده تحریک پذیر، یبوست، زخمهای گوارشی (زخم معده و زخم دوازدهه)، اختلالات کلیوی، بیماریهای اعصاب و روان و آسم همگی ناشی از شرایط جسمی هستند بنابراین فرد ملزم است پیش از اقدام به روزهداری، با پزشک معالج خود در خصوص اقدام به روزهداری مشورت کند.
او در ادامه اظهارداشت: بیماران نباید بدون مشورت با داروساز یا پزشک معالج خود اقدام به قطع مصرف دارو، تغییر یا کاهش دوز مصرفی و یا تغییر زمان مصرف کنند. رعایت نکردن این اصول میتواند منجر به عدم اثربخشی دارو، عدم دستیابی به اثرات درمانی، بروز اثرات جانبی و تشدید بیماری شود.
مدیر کل دفتر ارزیابی، کنترل، تجویز و مصرف کالاهای سلامت سازمان غذا و دارو افزود: بیماران مبتلا به بیماری انسدادی ریوی و صرع خصوصا در معرض خطر تغییر دوز دارو در ایام روزهداری هستند. پزشکان علاوه بر اینکه باید به بیماران مبتلا به صرعی که با قطع دارو دچار بازگشت حملات تشنجی میشوند مشاوره دقیق دهند، باید به بیماران مبتلا به آسم که با قطع داروهای استنشاقی و افشانههای تنفسی دچار حملات آسمی میشوند هم توصیههای لازم را ارائه دهند.
خیراندیش در ادامه یادآور شد: مطالعات به عمل آمده روی داروهای ضد فشار و انعقاد خون نشان میدهد که روزهداری تاثیر خاصی بر اثربخشی این داروها ندارد. البته گاهی اوقات لازم است در مورد داروهای مدر (ادرار آور)، برای جلوگیری از کاهش آب بدن، پزشک اقدام به کاهش دوز این داروها در بیماران روزهدار کند.
وی همچنین گفت: برخی داروهای ضد التهاب این قابلیت را دارند که دوبار در طول روز مصرف شوند. مصرف این گونه داروها را میتوان با مشورت پزشک و داروساز به زمان افطار یا سحر موکول کرد.
او به این نکته نیز اشاره کرد که پزشک معالج، جهت درمان عفونت در بیمار روزهدار میتواند اقدام به تجویز آنتیبیوتیکهایی کند که به جای چند بار مصرف در طی روز، یک یا دوبار در روز مصرف شوند.