واریس و کمردرد در کمین معلمان
واریس و کمردرد در کمین معلمان
خانم معلم ها مراقب باشند
ریحان-عضو هیئت مدیره انجمن علمی فیزیوتراپی ایران، گفت: پادرد و مشکلات مفصلی در اندام های تحتانی، یکی از عارضه های جسمانی معلمان است.
دکتر ابراهیم انتظاری در آستانه برگزاری اولین کنگره بین المللی و بیست و هشتمین کنگره سراسری فیزیوتراپی ایران (۳ تا ۵ خرداد ۹۶ در هتل المپیک تهران) افزود: چنین دردی ناشی از ایستادن طولانی مدت است و واریس، کمردرد و درد زانو معمولا از عواقب آن است.
وی ادامه داد: واریس به خاطر ایستادن بیش از حد ایجاد می شود، البته نشستن طولانی مدت و بی حرکتی نیز به همین اندازه خطرناک است و می تواند منجر به ایجاد واریس شود و ایستادن از نشستن بدتر است، چراکه منجر به عوارض زیادی از جمله چاقی و مشکلات قلبی-عروقی نیز می شود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، راهکارهایی را برای کاهش فشارهای ناشی از ایستادن طولانی مدت ارائه کرد و گفت: توصیه می شود معلمان تحرک بیشتری داشته باشند. همچنین کفش مناسب که نه پاشنه بلند و نه کوتاه باشد، بپوشند. به علاوه طی کلاس درس باید مختصری بنشینند و سپس بلند شده و قدم بزنند. صندلی آنها نیز باید استاندارد و با ارتفاع مناسب انتخاب شود.
انتظاری اظهار داشت: یکی دیگر از عوارض جسمانی معلمان، دردهای مچ پا، زانو، لگن و کمر است لذا باید تمرین های مخصوص کمردرد و پادرد را یاد گرفته و به تقویت عضلاتشان توجه بیشتری نشان دهند.
وی تاکید کرد: ضروری است معلمان پس از مدتی که نشسته اند مچ پایشان را حرکت داده و راه بروند. به این ترتیب گردش و پمپاژ بهتر خون داخل عروق اجازه نمی دهد که واریس بگیرند. همچنین مراقب باشند که مچ پا و زانویشان در زاویه معینی نماند که این مسئله به جلوگیری از آسیب های زانو و مچ پا کمک می کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ، گفت: بهترین شیوه برای بهبود درد انجام نرمش های روزانه است. نرمش شرایط فیزیولوژیک عضلات و تاندون ها را بهتر می کند و از این عوارض می کاهد.
پیشنهاد ریحان: معلمان گرامی به ویژه بانوان معلم، استفاده از عرقیاتی چون برگ گردو، سقز، کرویز، زنیان، چایر، شیرین بیان، طارونه، آلوئه ورا، مخلصه، سرو کوهی، میخک، گل نسترن و ۲۳ گیاه را در سبد غذایی روزانه خود قرار دهند.