چگونه در محیط کار بر استرسمان غلبه کنیم؟/ لیستی از نبایدها تهیه کنید
چگونه در محیط کار بر استرسمان غلبه کنیم؟/ لیستی از نبایدها تهیه کنید
چه قدر پیش میآید که ببینید روز کاریتان تمام شده و هنوز شما لیستی از کارهای انجام نشده در دست دارید؟ با دیدن این لیست بلند و طولانی استرستان به میزان زیادی افزایش مییابد و حتی اگر تا دیر وقت هم کار کنید باز هم نمیتوانید راحت بخوابید. کمخوابی یا بیخوابی میتواند باعث ایجاد صدمات جدی و گاه جبران ناپذیری به بدن و سلامت روح و روان شود. متخصصین اعصاب معتقدند بدین شکل سیستم ایمنی بدن ضعیف میشود، ریسک ابتلا به بسیاری از بیماریهای قلبی و عروقی افزایش مییابد و در کل موجب ایجاد مشکلات طولانی مدت آن هم به شکل چشمگیری خواهد شد. تهیه یک لیست از نبایدهای روزانه میتواند در کنترل میزان استرس و اثرات مضر و متقابل آن بر سلامت روان و بدن کمک و جلوگیری کند. استفاده از یک لیست تنها با مضمون بایدها آن هم به شکل سنتی و یا کلاسیک نه تنها باعث از بین رفتن استرس نخواهد شد بلکه موجب افزایش آن و ایجاد حس نگرانی در صورت عدم انجام کارها خواهد شد.
واضح است که بیشتر ما اغلب وقت خود را صرف کار کردن میکنیم. تقریبا بیش از ۴۸ ساعت در هفته کار میکنیم و بدین شکل به طور طبیعی خطر سکته قلبی، سایر بیماریهای قلبی و انواع دیابت در ما افزایش مییابد. اما تهیه یک لیست از نبایدها میتواند کمی متفاوتتر بوده و نتیجه معکوس به همراه داشته باشد. لیست نبایدها به طور خودکار باعث میشود روی کارهای سادهتر تمرکز کرده، زمانبندی کنید و کارهای بیشتری انجام دهید و در نتیجه استرس کمتری را تجربه کنید.
لیست نبایدها شامل چه چیزهایی است؟ این لیست میتواند شامل موارد کاملا شخصی باشد که میتوانند شما را در مسیر انجام سایر کارها متوقف کنند. کارهایی شبیه به چک کردن بیش از حد شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام، فیسبوک و غیره…
در نتیجه تحقیقاتی در این زمینه مشخص شد عملکرد چند وجهی مغز نشانهای از نداشتن لیستی از نبایدها است که باعث میشود مغز توانایی خود را در انجام چند کار آن هم به شکل همزمان از دست بدهد و فرآیند تولید و ابتکار آن تا۴۰ درصد کاهش و همزمان میزان استرس فرد هم افزایش یابد. پس روش جدید این است که در کنار لیستی از بایدها لیستی از نبایدها هم تهیه کنید تا آرامش خیال داشته باشید و پرانرژی باقی بمانید. برای تهیه موارد مهم در این لیست از خودتان سوالات کلیدی و مهم بپرسید مثلا آیا انجام این کار باعث کمک به شما خواهد شد؟ آیا بعد از این کار احساس خوشحالی میکنید؟ هر آنچه که جواب منفی به این ۲ سوال ذکر شده باشد یک نباید است یا به عبارت دیگر انجامش ضرورتی ندارد و نه تنها امروز بلکه به طور کلی انجامش برای شما مناسب نیست. با انجام ندادن کارهای غیرضروری از میزان استرستان کم میشود، زمان بیشتری برای انجام بایدها پیدا میکنید و به موقع و سر وقت به کارهایی که باید، میرسید و در نتیجه به جای حس ضعف و ناتوانی احساس قدرت و توانایی میکنید.