راهنمای مراقبت از کودکان در تابستان/ مواظب پوست کودکتان باشید!
راهنمای مراقبت از کودکان در تابستان/ مواظب پوست کودکتان باشید!
تعطیلات تابستانی، مسئولیت والدین را در قبال فرزندان بیشتر میکنند و آنان را در شرایط سختی قرار میدهد. به همین دلیل، پیدا کردن راههای مراقبت بهتر از کودکان در تابستان، یکی از دغدغههای اصلی والدین در این فصل است. ما از متخصصان مختلف درخواست کردهایم تا توصیههای خودشان را در این زمینه به همه پدرها و مادرها ارائه دهند.
محافظت در مقابل نور خورشید
محافظت از کودکان در مقابل نور خورشید، یکی از مسئولیتهای مهم والدین است. شما با این کار نهتنها از آفتابسوختگی جلوگیری میکنید، بلکه خطر ابتلا به سرطان پوست را هم برای فرزندتان کاهش میدهید. آفتابسوختگی قبل از ۲۰ سالگی، حتی برای یک بار، خطر ابتلا به سرطان پوست را ۲ برابر میکند. بنابراین، والدین نباید نسبت به فعالیتهای بدنی کودکشان زیر نور خورشید بیتفاوت باشند. مهمترین توصیههای متخصصان در این زمیه به ترتیب زیر هستند:
♦ بهترین مکان برای استفاده از کرم ضدآفتاب، خانه است، نه زیر نور مستقیم خورشید.
♦ محصولی را خریداری کنید که در مقابل اشعههای UVA و UVB مقاوم باشد.
♦ محصول سال گذشته را دور بریزید و محصول تازهای برای امسال بخرید.
♦ از محصولات دارای SPF ۵۰ یا گیاهی برای کودکان استفاده کنید و تجدید کرم را هر ۲ ساعت تکرار کنید.
احتیاط موقع شنا کردن
غرق شدن، سومین علت مرگهای اتفاقی برای کودکان است و بیشتر از همیشه هم در تابستان اتفاق میافتد. کودکان میتوانند در آبهای کمعمق و ظاهرا بیخطر هم غرق شوند و به همین دلیل والدین در تابستان باید نظارت جدیتری بر آنان داشته باشند. مشکل دیگری که کودکان را در تابستان تهدید میکند، شنا کردن در آب و نفوذ آب به مسیر تنفسی آنان است. این اتفاق باعث شکلگیری اسپاسم میشود و درنهایت اختلالات تنفسی ایجاد میکند. با توجه به اینکه تشخیص این اتفاق برای همه امکانپذیر نیست، والدین باید با علائم آن آشنا باشند. این علائم که میتوانند تا ۵ ساعت پس از شنا نمایان شوند، عبارتاند از درد قفسه سینه، اختلال در تنفس، تغییر در رفتار، خستگی شدید و سرفه مداوم.
به همراه داشتن جعبه کمکهای اولیه
همه ما، اتفاقات و حوادث کوچک یا بزرگ را در تعطیلات و سفرها تجربه کردهایم. برای اینکه مجبور نشوید نیمهشب در شهرها و کشورهای غریب به داروخانه بروید و درخواست خودتان را به زبانی که بلد نیستید، مطرح کنید، حتما جعبه کمکهای اولیه و همه داروهای لازم را همراه با خودتان ببرید. به همراه داشتن موارد زیر واقعا ضروری است:
♦ داروهای مسکّن مانند ایبوپروفن برای تسکین تب کودکان در سفر
♦ آنتیهیستامینها برای کاهش علائم تب یونجه و مشکلات ناشی از نیش حشرات
♦ محصولات ضدعفونیکننده و گازهای پانسمان برای بریدگیهای احتمالی
♦ کرمهای مرطوبکننده و ضدآفتاب مرغوب برای تسکین علائم پوستی در سفر
حفظ فعالیت بدنی
کودکان امروزی در طول تعطیلات تابستانی واقعا کمتر از نسلهای پیشین فعالیت میکنند. میزان شیوع چاقی در میان کودکان دبستانی هم واقعا به مساله نگرانکنندهای در سطح جهانی تبدیل شده است. بنابراین، والدین باید از تابستان بهعنوان فرصت مناسبی برای ترغیب کودکان به فعالیتهای بدنی استفاده کنند و مانع از تثبیت سبک زندگی بیتحرک در زندگی آنان شوند. فعالیتهای ورزشی مفرح و هیجانانگیز به رشد و تکامل کودکان از منظر ذهنی و اجتماعی هم کمک میکنند.
پیشگیری از مسمومیت غذایی
بسیاری از خانوادهها در تعطیلات تابستانی از غذاهای کبابی، ساندویچها و… استفاده میکنند که واقعا لذتبخش هستند، اما خطرات خاص خودشان را هم دارند. برای کاهش این خطرات و جلوگیری از ابتلا به مسمومیت غذایی در سفر یا تعطیلات تابستانی، والدین و کودکان باید اصول مهمی را رعایت کنند. جدی گرفتن بهداشت دستها، اولین اصلی است که معمولا فراموش میشود. طبخ درست غذاهای کبابی و پختن آنها بهاندازه کافی، اصل مهم بعدی محسوب میشود. استفاده نکردن از یخهای غیربهداشتی و آبهای نامناسب نیز واقعا اصل مهمی در سفر و تعطیلات تابستانی بهشمار میرود. بنابراین، همیشه آب و یخ مورد نیاز خودتان را از خانه بردارید یا از آبهای معدنی و بستهبندیشده استفاده کنید.