چگونه آدمِ خوش بینی شویم؟/ با صدای بلند بخندید
چگونه آدمِ خوش بینی شویم؟/ با صدای بلند بخندید
آیا شما یک فرد خوشبین هستید یا بدبین؟! با اینکه به نظر میرسد پاسخ به این سوال در نوع نگرش شما نسبت به زندگی نهفته است، بخشی از مساله هم واقعا به فرآیندهای شیمیایی در مغز انسانها بستگی دارد. اگر فکر میکنید که بیشتر بدبین هستید تا خوشبین، میتوانید از ترفندهای مختلفی برای تمرین دادن مغزتان در راستای تقویت خوشبینی کمک بگیرید.
سپاسگزاری و حقشناسی از دیگران
سپاسگزاری کردن از دیگران و زندگی بر مبنای حقشناسی، سروتونین را در مغز افزایش و کورتیزول را کاهش میدهد. بهعلاوه، انگیزه فردی را هم در انسانها بیشتر میکنند و احساس شادی و خوشبختی عمومی را هم بالاتر میبرند. شما میتوانید روزانه حداقل درباره سه مورد از داشتههای مهمتان بنویسید و بهخاطر داشتنشان سپاسگزاری کنید. این تمرین، ذهن شما را به سمت داشتههای مهمتان معطوف میکند و درنهایت مغز شما را به سوی خوشبینی میکشاند.
مهربان بودن با دیگران
رفتارهای محبتآمیز، میزان نوعی انتقالدهنده عصبی که احساس خوبی در انسانها بهوجود میآورد را در مغز بیشتر میکنند. این رفتارهای محبتآمیز حتما نباید عجیبوغریب باشند، بلکه کارهای سادهای مانند لبخند زدن به دیگران یا خوش آمدگویی در جمعهای گروهی به انسانهای دیگر نیز احساسات مثبتی مانند شادی را در شما ایجاد میکنند. شما میتوانید این چالش را برای خودتان در نظر بگیرید که روزانه حداقل یک رفتار محبتآمیز نسبت به یک انسان دیگر را انجام دهید. ارسال ایمیل به دوستان، خریدن یک فنجان قهوه برای یک انسان غریبه یا هر گونه کمک دیگر به انسانها میتوانند یکی از رفتارهای محبتآمیز باشند.
خندیدن با صدای بلند و از ته دل
حتما شنیدهاید که خنده، دوای هر دردی است، اما شاید آن را جدی نگرفته باشید. محققان هم واقعا به خندیدن باور دارند، چون خندیدن عمیق یا از ته دل، ترشح سروتونین را افزایش میدهد و آمیگدال (مرکز استرس مغز) را آرام میکند. وقتگذرانی با دوستان شاد و پُرهیجان، تماشای فیلمهای کمدی و هر گونه فعالیت دیگری که شما را به خندیدن عمیق ودار میکند، واقعا برای تقویت حس خوشبینی نسبت به زندگی مفید هستند. بنابراین، مساله اصلی به روش خندیدن مربوط نمیشود، بلکه خود خندیدن عمیق و از ته دل است که اهمیت ویژهای دارد.
مراقبت گفتاری
همین که شروع به شکایت و غر زدن کردید، سریعا جلوی خودتان را بگیرید. این چالش واقعا میتواند زندگی شما را تغییر دهد، خصوصا اگر شکوه کردن و غر زدن به یکی از عادتهای دائمی و رایج در زندگی شما تبدیل شده باشد. علاوه بر این، تلاش کنید که دقت بیشتری در انتخاب کلمات به خرج دهید. صحبت کردن نباید به یک کار بیاهمیت و بیمعنا برای شما تبدیل شود. با جدی گرفتن این توصیهها، پس از مدتی خواهید دید که وضعیت زندگی شما تا چه اندازه تغییر کرده است.
ورزش و فعالیت بدنی
فعالیتهای ورزشی، سطح اندورفین، سروتونین و دیگر ترکیبات شیمایی لذتبخش در مغز را افزایش میدهند. بهعلاوه، سطح کورتیزول را هم بهطور قابل توجهی پایین میآورند. برای کسب بهترین نتیجه، باید ضربان قلب خودتان را روزانه حداقل برای ۲۰ دقیقه بالاتر از حد عادی ببرید. پیگیری فعالیتهای ورزشی در باشگاههای ورزشی واقعا برای همه افراد امکانپذیر نیست، اما امروزه ویدیوهای ورزشی خوبی در دسترس همه قرار دارند که این کمبود را جبران میکنند. محققان میگویند که فعالیت بدنی شما باید به عرقریزی منجر شود و بدن را از حالت عادی و همیشگی خارج کند.